Het leven in de stad

Soms lijkt het alsof er twee soorten mensen zijn: de mensen die in het buitengebied of de dorpjes wonen, en de mensen van de stad. Dat is niet zo gek, de meest mensen hebben een duidelijke voorkeur voor het één of het ander. Daarnaast zijn er met beide locaties vaak hele andere levensstijlen gemoeid. In deze blog vertel ik je meer over het leven in de stad. Handig als je gaat verhuizen of er over nadenkt. Lees je mee?

In de hoogte en de drukte

Er zijn in principe twee soorten stadsmensen, binnen die categorie van stadsmensen in het algemeen. Je kan er namelijk voor kiezen om in het centrum te wonen of in een randwijk buiten het centrum. In het centrum woon je in de drukte. Zeker in de hoofdstad zien we veel toerisme. Maar het zorgt er ook voor dat je overal dichtbij in de buurt bent, of dit nu de supermarkt of een hip feestje is. Dat maakt deze locatie zo populair onder jongvolwassenen. In het centrum woont men vaak in hoogbouw. Hou hier dus rekening mee wanneer je naar deze locatie wilt verhuizen.

Buiten in de ruimte

Maar je kan ook in een randwijk wonen. De randwijken liggen in principe net buiten het centrum. Dat betekent dat je ietsje verder weg zit van alles maar over het algemeen is het hier wel minder druk en heb je hier dus ook meer ruimte. Ideaal als je niet weg wilt uit de stad maar die rust en ruimte wel nodig hebt, bijvoorbeeld omdat jouw gezinnetje groeit. Je wilt dan wellicht een tuin of een extra kamer in huis.

Vaak zijn de huizen in de randwijken ook goedkoper dan de woningen in het directe centrum, ondanks de grootte.

Het vervoer in de stad

In de stad is alles redelijk dichtbij maar soms heb je wel een vervoersmiddel nodig om van A naar B te komen. Ga dit niet met de auto doen. Niet alleen omdat de stukjes hier te klein voor zijn maar ook omdat een auto heel onhandig is in een drukke stad en de kans is dan ook groot dat je langer over het reizen doet dan wanneer je gaat met de stadsfiets heren. Het OV is niet altijd even betrouwbaar maar met een goede stadsfiets heb je altijd een vervoersmiddel en schiet jij zo de straten door. Berg je fiets altijd wel goed op na gebruik, anders riskeer je dat een onbekend iemand hem ongevraagd ‘leent’?