Weekendje weg: geniet van het historische Amersfoort

Er zijn een heleboel plekken in Nederland waar lang niet elke Nederlander geweest is. Daarom is het ook een absolute aanrader om deze zomer te besteden aan het ontdekken van al het moois wat ons eigen landje te bieden heeft. Met zoveel verschillende historische dorpjes en steden, en mooie natuurgebieden, hoef je haast niet de grens over om het gevoel te hebben dat je echt even ergens anders bent. Een van de steden die vaak over het hoofd wordt gezien, maar zeker een bezoek waard is, is Amersfoort.

Wat te doen in Amersfoort

Amersfoort ligt ongeveer een uur buiten Amsterdam en is een populaire bestemming voor gezinnen en stelletjes. Het is een van de grootste steden van Nederland met veel groen, heerlijk eten en genoeg te doen! Van wandelpaden tot musea tot meer toeristische activiteiten zoals een bezoek aan het Koninklijk Paleis of het verkennen van kaaswinkels – er is hier voor elk wat wils. De stad bestaat al sinds 1233 en heeft dus ook nogal wat geschiedenis! Als je op zoek bent naar een nieuwe plek om deze zomer te bezoeken, dan zou Amersfoort bovenaan je lijstje moeten staan. Boek een hotel Amersfoort en ontdek vanaf deze basis deze mooie, historische stad.

De Koppelpoort

Een van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen als je in Amersfoort bent, is de bekende Koppelpoort. Als blikvanger van de stad is het eigenlijk ook haast onmogelijk om te missen. Deze stadspoort is overigens een van de mooiste stadspoorten van Nederland. De Koppelpoort staat er al een hele lange tijd. De stadspoort van Amersfoort is in ca. 1425 gebouwd en heeft dus een hele hoop geschiedenis gezien. Als je nieuwsgierig bent naar de verhalen van de Koppelpoort, dan is een bezoek aan deze historische plek een aanrader.

De Fotoroute

Ben je een echte (hobby)fotograaf? Dan kun je je hart op in Amersfoort. De stad heeft namelijk een Fotoroute, een leuke manier om de historische panden en gevels te verkennen en mooie plaatjes te schieten. Deze 2,6 km lange route brengt je langs alle bezienswaardigheden, inclusief de waterpoort Monnikendam en de Onze Lieve Vrouwetoren, waar je vanaf de top een prachtig uitzicht over de stad kunt krijgen.

Winkelen in de Krommestraat

Voor degenen onder ons die van winkelen houden, mag de Krommestraat niet overgeslagen worden. De Krommestraat staat bekend als het leukste winkelstraatje van Amersfoort. Je vindt hier vooral kleine ondernemers met boetiekjes waar je unieke ontwerpen kunt kopen. Dit straatje bruist van de gezelligheid, en telt naast de kleine boetiekjes ook wat gezellige koffietentjes en café's waar je heerlijk kunt lunchen. Ben je meer van de grote winkelketens? Dan is de Langestraat de winkelstraat waar je moet zijn.