Bij B2B marketing kun je wel wat hulp gebruiken

B2B marketing, ofwel business-to-business marketing, is totaal iets anders dan B2C marketing, ofwel business-to-consumer marketing. B2B marketing gaat vaker over grote bedragen en grote aankopen over een langere periode. Terwijl het bij B2C markering meestal gaat om kleinere, goedkopere aankopen. Je kunt je dus voorstellen dat de bedrijven die jij benadert de tijd nodig hebben om te bepalen of ze écht jouw product nodig hebben of dat ze het a) zelf kunnen maken of b) ergens anders goedkoper kunnen krijgen. Een voorbeeld is het verkopen van kerstpakketten. Verkoop jij kerstpakketten in grote oplagen aan verschillende bedrijven, dan moet je ervoor zorgen dat je online marketing daar vanaf zo'n beetje april al op toegespitst wordt. Hoe? Daar kan Blauwe Monsters online marketing bureau je goed bij helpen.

B2B marketing is echt iets heel anders

Voor je je product kunt verkopen, moet je over zoveel nadenken. Dat is wel anders dan een webshop in zelfgemaakte kaarten beginnen en daar een Facebook pagina aan hangen. Wil je, zoals in het eerder genoemde voorbeeld, kerstpakketten verkopen? Dan zul je eerst jouw ideale klant moeten bepalen. Zijn dat de grote bedrijven of de middelgrote bedrijven? Hoeveel productie kan jouw bedrijf aan tijdens piekperiodes. Wat wil je dat mensen doen op jouw site? Direct bestellen of offertes aanvragen? B2B marketing heeft veel meer stappen dan je eerder had gedacht.

Vind de juiste kanalen

B2B marketing is dus nog lang niet gemakkelijk. Heb je eenmaal je doel bepaald? Dan is het tijd om dit doel te gaan realiseren. Hiervoor moet je de voor jouw bedrijf juiste verkoopkanalen zien te vinden. Geef je al een nieuwsbrief uit? Dan is dat natuurlijk de kortste klap. Maar hoe bereik je de potentiële klanten? Klanten die nog geen kennis hebben gemaakt met jouw bedrijf? Je kunt dan beginnen met het plaatsen van advertenties in zoekmachines zoals Google. Je komt dan altijd bovenaan te staan. Maar een andere optie is gebruikmaken van je netwerk op LinkedIn. Hoe? Daar kan Blauwe Monsters je bij helpen!

Geen snelle fix

Zoals met alles moet je er wel de tijd voor nemen om de mensen op te warmen voor jouw product. Begin dus op tijd en zorg dat je product ook daadwerkelijk kan worden verzonden of afgehaald op het moment dat er een bestelling wordt geplaatst. Goede reviews zijn in dat opzicht van levensbelang. Het kan even duren voor jouw bedrijf een grote bekendheid heeft, maar als dat dan zover is, dan pluk jij daar de vruchten van!