Wat heeft werkelijk iedereen in de kast?

Jeans natuurlijk! Ik ken echt niemand die geen spijkerbroek in huis heeft. Ook al ben je nog zo “posh” een jeans hoort gewoon in iedere garderobe. En dan mag je natuurlijk zelf het model bepalen. Want dat is het grote voordeel van spijkerbroeken. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van baggy tot skinny, van donker tot licht, je kunt het zo gek niet bedenken. Je zou dan ook denken dat de mode-industrie wel een een keer klaar is met deze broeken. Maar niets is minder waar. Als je bij Guess kijkt bijvoorbeeld, dan zie je dat jeans nog steeds helemaal hip zijn.
Guess

Kies de goede jeans voor jouw lijf

Dat klinkt cliché, maar het is echt belangrijk. Een goede jeans zit fijn, je kunt er goed in bewegen en je buik, heupen en dijen worden er niet in afgekneld. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de pijpen niet om je benen zwiepen en dat je broek mooi blijft zitten. Het aanschaffen van de perfecte jeans kan best wel eens wat tijd kosten. Maar als je dan eenmaal jouw jeans hebt gevonden, dan is de kans groot dat je telkens teruggrijpt naar hetzelfde merk.

Stretchjeans zijn fijn!

Degene die de stretchjeans heeft uitgevonden verdient een lintje. Want wat is dat een geweldige uitvinding. Deze jeans zitten mooi op alle goede plaatsen. Houden je buik en je billen een beetje onder controle en zijn ook in dikkere perioden (zoals één keer per maand) je beste vriend. Ze sluiten strak maar niet te strak en door de elastine kun je heerlijk blijven bewegen. Of je knieën goed onder je trekken als je eindelijk, na een lange werkdag, op de bank ploft. Stretchjeans zijn er in verschillende maten maar je moet ze niet verwarren met treggings. Dat zijn weer hele andere broeken.

Ja, treggings, laten we het daar eens over hebben

Treggings zijn leggings met kontzakken en een nepgulp. Ze zien er dus uit als een gewone jeans, maar zijn over het algemeen wat dunner van materiaal. Zo kun je treggings perfect dragen onder een jurkje, maar ook een wat kortere trui of shirt mag je op treggings dagen. Dat mag NIET bij leggings. Leggings moet je zien als een soort van dikke panty zonder voeten. Ze zitten heerlijk, maar mogen eigenlijk niet gezien worden, behalve misschien in de sportschool. Je kunt ze bijvoorbeeld wel heel fijn dragen onder een jeans, als je verwacht dat je hele koude benen zult gaan krijgen.