Zorg dat je kat in beweging blijft, dat is gezond!

Want een dikke kat is niet alleen geen gezicht, je hebt dan ook een kat in huis die te maken zal krijgen met allerlei nare kwalen. Denk aan diabetes, long- en hartproblemen en een slechte vacht. Dat wil je je kat niet aandoen. En jezelf en je portemonnee ook niet. Je kunt dus het best zorgen dat je kat in beweging blijft, juist als het een binnenkat is. Dus trek een voorraad kattenspeeltjes uit je kast en speel iedere dag een tijdje met ‘m. Daar word je zelf ook blij van. Je hoeft dan minder vaak naar de (online) dierenapotheek.

Een kat heeft soms wat aanmoediging nodig

Sommige katten zullen altijd en overal willen spelen. Daar heb je niet eens kattenspeeltjes voor nodig. Een propje papier is dan al genoeg om ‘m gelukkig te maken. Andere katten hebben wat meer aanmoediging nodig. Daar moet je soms verschillende kattenspeeltjes mee uitproberen om de juiste te vinden. Maar katten blijven altijd wispelturige wezens. Dus het blijft verstandig om verschillende speeltjes op voorraad te hebben. Zo kun je af en toe eens wat afwisselen en heeft je kat iedere keer weer iets nieuws om mee te spelen.
Kattenspeeltjes

Ook buitenlucht is belangrijk voor katten

De meeste katten mogen naar hartelust naar binnen en buiten lopen. Soms door een kattenluikje en andere keren ben jij als personeel gewoon de portier. Heb je een binnenkat of gewoon niet de mogelijkheid om je kat naar buiten te doen, dan kun je toch een beetje tegemoet komen aan de frisse-lucht-behoefte van je kat. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om de roosters boven de ramen open te zetten als jij naar je werk gaat. De kachel kan dan laag (een kat heeft niet voor niks zo’n dikke vacht). Pas wel op met kiep-kantelramen. Zet deze alleen op het allerkleinste kiertje open als jij niet in de buurt bent. Als je kat wil ontsnappen, kan het zomaar zijn dat hij klem komt te zitten.

En wat denk je van kattengras?

Als je je kat eens ├ęcht wilt verwennen, dan koop je af en toe een potje kattengras voor ‘m. Waarschijnlijk heeft je kat dat al verorberd voor je het knap in een potje kunt zetten. Maar je zult zien hoe blij hij wordt. Er zijn ook kattenspeeltjes te vinden met kattengras er in. Zelfs de meest luie kat zal daar mee willen spelen. De kans is groot dat hij dit speeltje niet meer loslaat!