Lekker warm in deze koude maanden

Het liefst blijf je deze maanden natuurlijk gewoon binnen. Centrale verwarming op standje sauna en lekker met een kleedje op de bank. Maar of dat nu zo gezond is? Dat valt te betwijfelen. Je zult er af en toe toch echt even op uit moeten. Al is het maar voor boodschappen of de (verplichte) bezoekjes aan kerk, ouders en schoonouders. Maar dan moet je je natuurlijk wel goed warm aankleden. Een Beaumont jas is dan echt iets voor jou. Zo’n jas is gevoerd met heerlijk dons en daardoor heerlijk warm maar nog wel ademend. Dat wil zeggen dat je er niet in gaat zweten. En dat is natuurlijk fijn.
Beaumont jas

De lengte van je jas is belangrijk

Ga je voor een bomberjack of voor een model lange regenjas? Of juist iets dat daar tussen zit? Het is maar net waar jij je prettig in voelt. En wat voor jou handig is. Zit je deze winter veel op de fiets? Dan is het wel fijn als je geen blote, koude rug hebt onderweg. Kies dan vooral een langere jas, waar je ook nog op kunt zitten. Je bovenbenen zijn dan ook direct goed beschermd tegen de bijtende kou. Zit je juist veel in de auto? Dan is een korte jas misschien een aanrader. Je zit dan juist niet op je jas en hebt daardoor meer bewegingsvrijheid achter het stuur.

Accessoires maken het plaatje compleet

Want al heb je de meest schitterende jas die je je kunt voorstellen, dan kun je nog de plank volledig misslaan door de verkeerde accessoires te kiezen. Zorg altijd dat je muts, sjaal en handschoenen goed passen bij je jas. Het is natuurlijk heel lief van je oma of je tante dat ze aan het breien of haken is geslagen, maar vaak passen deze spullen nou net niet bij je mooie nieuwe jas. En dat is natuurlijk zonde!

Vergeet ook je schoenen niet

Ja, gevalletje open deur dit, maar schoenen zijn, zeker in de winter belangrijk. En dan gaat het er nog niet eens om dat ze perfect passen bij je jas of je accessoires, deze winter wil jij warme voeten. Ook als je over een van de vele kerstmarkten loopt te slenteren. Kies daarom voor lekker stevige (enkel) laarzen gevoerd met dons of nepbont. Het zijn dan misschien niet de laarzen die je naar een feestje aantrekt, maar jij hebt in ieder geval warme voeten. Je nette schoenen neem je dan gewoon mee en trek je aan zodra je bent waar je moet zijn.