Wat is een bookmaker?

Een bookmaker is de organisatie achter het geheel van weddenschappen op sport, en uitbetalingen die hierbij komen kijken. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de bepaling van een quotering bij een weddenschap. Een Nederlandse term is ook wel de gokaanbieder, en deze laat je op vrijwel alles dat los en vast zit geld inzetten. Gokken op sport is het meest bekend, maar wat dacht je van politieke weddenschappen op de volgende president van Amerika, of een weddenschap op de naam van het volgende kind binnen het Engelse Koningshuis. Hoe zijn bookmakers ontstaan?

Geschiedenis van de bookmaker

Vroeger kon men geld inzetten op sportevenementen bij het plaatselijke wedkantoor. Hier kwamen bookmakers langs met hun aanbod in weddenschappen, en deze werden direct ingevuld door de klant. Inmiddels is de bookmaker vooral online te vinden. Denk aan de online casino’s, waar grote sportsbooks te vinden zijn. Het aanbod van gokaanbieders is de laatste jaren sterk toegenomen. Waar men eerst uitsluitend pre-match kon wedden, daar kan men nu live wedden. Ook het aantal actieve weddenschappen is gegroeid. Tegenwoordig zijn meer dan 100 verschillende weddenschappen te vinden per wedstrijd, en jij kan daar als speler van profiteren. Hoe meer keuze je hebt, des te meer opties zijn er om te bepalen waar jij potentie in ziet. 

Het juiste platform kiezen

Wie op zoek gaat naar een goede bookmaker, die weet dat er online tientallen platformen zijn te vinden. Sommige van deze bookies horen bij hetzelfde overkoepelende bedrijf, anderen zijn net nieuw en dan zijn er nog bookmakers die al tientallen jaren actief zijn. Hoe kies je het juiste platform? Informeer jezelf goed. Check reviews van andere spelers of onafhankelijke experts, test zelf de mogelijkheden om te registreren of contact te krijgen met klantenservice en kijk of je favoriete betaalmethode aangeboden wordt. Er zijn tal van manieren om erachter te komen welke bookmaker het beste bij je past.