Hardhouten palen, de duurzame houtsoort voor in de tuin

In vele tuinen zijn er wel houten meubels, tuinhuisjes of decoratie van hout te vinden. Het hout zorgt voor een frisse uitstraling, maar is het ook mogelijk om een houten tuinhuisje te bouwen en deze te schilderen. In dit blog zullen we het vooral gaan hebben over hout, met in het specifiek hardhout. Hardhout is namelijk de meest duurzame houtsoort die er is en kan het materiaal wel 25 jaar meegaan, terwijl je het hout ook overal kunt gebruiken. Plaats bijvoorbeeld hardhouten palen voor de schutting, maak gebruik van hardhouten vlonders of kies voor een andere toepassing voor het hardhout, waarmee je jouw tuin aantrekkelijker en ook duurzaam zult maken!

Een nieuwe schutting 

Heeft je oude schutting het begeven, ben je van plan om de tuin te verbouwen of wil je gewoon eens nieuws in de tuin, dan kun je kiezen voor een nieuwe schutting. Met een schutting zorg je door middel van een afscheiding voor meer privacy, maar ook voor een aantrekkelijke en natuurlijke look! 

Hardhouten palen zijn ideaal om te gebruiken bij het plaatsen van de schutting. De palen van hardhout zijn enorm stevig en gaan erg lang mee, waardoor je schutting niet meteen zal om zal vallen en je de palen dus ook niet constant hoeft te vervangen. De schuttingen kun je daarentegen wel vervangen, waar je kunt kiezen voor een schutting van vurenhout of bijvoorbeeld Douglas hout!

De afkomst van hardhouten palen in de tuin

Nu kun  je er natuurlijk voor kiezen om zelf unieke meubels te maken of een nieuwe schutting te plaatsen, maar is er nog veel meer mogelijk met hout. Het hardhout kenmerkt zich door zijn unieke, duurzame en stevige eigenschappen en is het niet nodig om deze constant te vervangen.

Wanneer je kiest voor hardhout, is de kans groot dat je uitkomt bij materialen, zoals hardhouten palen, van Azobé hout. Deze houtsoort is afkosmtig uit het tropische West Afrika en kunnen deze bomen ongeveer 50 meter hoog worden. Het Azobé hout is ;één van de duurzaamste houtsoorten die er bestaan en kan het nog redelijk goed worden bewerkt. Echter zul je wel moeten voorboren en uniek gereedschap moeten gebruiken, waardoor je zeker weet dat alles goed is bevestigd en je hier lang plezier van kunt hebben.

De hardhouten palen, vlonders, planken en andere materialen zijn in verschillende maten te verkrijgen en zijn ze op maat te verkrijgen, waardoor jij ze direct kunt toepassen in je tuin!