Grotere mate aan maten

Verouderde maten

Veel merken hanteren kleding met smalle maten waarbij naar mijn mening hetgeen ook gepromoot wordt door ontzettend smalle modellen. Dit is helaas nog steeds vaak aan de gang. In de dagelijkse samenleving worden mensen echter niet alleen steeds groter, maar hebben ook steeds vaker te maken met een volslank figuur. Natuurlijk heeft dit ook logische oorzaken als veel verleidingen van ongezonde snacks en frisdrank, maar daarbij hebben we ook hoger welzijn. Eten vliegt eigenlijk bijna altijd gedachteloos door de mond en hierdoor is ons eetpatroon ook volledig omgeslagen. Dit betekent naar mijn mening niet dat dat slecht is. Wel is het denk ik van belang dat we ‘meegaan met onze tijd’ en ons ook aanpassen aan nieuwe pasvormen.

Niets om je voor te schamen!

Uit mijn ervaring merk ik dat veel vrouwen zich ongemakkelijk voelen met het moeten kopen van een grotere maat. Ook de weegschaal maakt je zelfbeeld het er naar mijn mening niet makkelijker op. Dat getalletje op de weegschaal beïnvloed dan je hele dag. Althans, daar heb ik ervaring mee. Vroeger had ik een eetstoornis en raakte geobsedeerd door de weegschaal. Doordat je gewicht dagelijks schommelt, geeft dit een onbetrouwbaar beeld over je gewicht. Hierdoor ontwikkelde ik een jojo-effect en ging ik uiteindelijk steeds minder eten. Ik viel veel af in korte tijd, maar het kwam er net zo snel weer bij. Nu ben ik gelukkig van die eetstoornis af en kan ik met een gezond beeld naar mijn figuur kijken. Hiermee kom ik op mijn punt: veel vrouwen laten zich misleiden door alle cijfertjes en getalletjes op kledingmaten, weegschalen en dergelijke. Dit zegt grotendeels helemaal niks over hoe gezond je bent of hoe slank of dik je bent. Ik zal namelijk zeggen: ik ben 80 kilo zwaar! En dit bij een geschatte lengte van 1.63 meter. Toch voel ik me gewoon gezond en fit en krijg ik zelfs vaak genoeg te horen over een goed figuur. Bij mij zal dit gewicht voornamelijk voorkomen uit mijn lichaamsbouw. Zo zijn er ook mensen die bij een lengte van 1.75 meter en een gewicht van 70 kilo te zwaar er dikker uitzien. Daarom wil ik maar zeggen dat getallen vrijwel niks zeggen over hoe je eruit ziet.

Renovatie van kledingmaten

Mode met grote maten en meer reclames die volslanke modellen presenteren, bevalt mij zeer. Ik ben er voornamelijk een voorstander van, doordat ik ervan overtuigd ben dat ons zelfbeeld hierdoor weer wordt rechtgezet. Hier bedoel ik mee dat de mens door de eeuwen heen groter is geworden en gemiddeld over een beter welzijn beschikt.