Als je dan pech hebt, dan komt alles tegelijk

Soms zit het mee en soms zit het (heel erg) tegen. Dan gaat alles tegelijk mis. Je auto stopt ermee, je koelkast warmt op en je oven wordt niet warm. De stoppen slaan door en je moet je CV-ketel vervangen. Je kind valt een gat in zijn nieuwe broek en je stapt in de hondenpoep. Je favoriete kapster is er net vandaag niet en de beestjes in je kast hebben je kleding een maatje kleiner gemaakt. Wat moet je dan? Vooral rustig blijven. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt dat alles nú opgelost wordt en dat dat ook nog eens niet je complete vakantiebudget voor volgend jaar opslokt.
CV-ketel vervangen

Kleine stapjes en prioriteiten stellen

Sommige dingen zijn gemakkelijker op te lossen dan andere. De hondenpoep spoel je van je schoen en het gat in de broek van je kind daar doe je even een lapje op of achter. Maar dat zijn niet de grootste problemen. Kou in huis, dat is echt ellendig in deze, nu al, koude herfst. Je CV-ketel is dus het eerst aan de beurt. Je kunt, for the time being, even een CV-ketel huren. Dan heb je in ieder geval warmte en warm water in huis terwijl je besluit wat je nu eigenlijk wilt. Je auto, de koelkast en de oven zullen vervangen of gerepareerd moeten worden. Maar wat doe je eerst?

Aanbellen bij de buren

Het is al waardeloos dat je koelkast ermee gestopt is, maar dat is altijd net wanneer je de inkopen voor de hele week er in hebt gelegd. Bel dus even aan bij de buren en vraag of je daar je spullen even mag onderbrengen. Dan ga je op social media en kijk je naar de “aangeboden en gevraagd”-groepen bij jou in de buurt. Grote kans dat je daar (voor weinig) een koelkast en (als je dan toch bezig bent) een oven kunt scoren. Da’s alvast geregeld.

De auto moet vervangen

Het is dan de juiste tijd om eens te kijken naar private lease. Of je koopt een tijdelijke zoveelstehands auto bij een betrouwbare garage. Natuurlijk is dat niet goedkoop, maar het is de beste optie voor nu. Die kapster? Misschien is een ander net zo goed óf je verzet je afspraak even. En dan die beestjes in je kledingkast: lekker laten knagen en ondertussen de stad in gaan voor compleet nieuwe outfits. Dat kun je natuurlijk ook online doen.