Designradiator: warme luxe in je huis

Een designradiator is een luxe onderdeel van onder andere je badkamer waar je graag gebruik van maakt. Een designradiator zorgt er natuurlijk heel praktisch voor dat je badkamer warm wordt, maar veel lekkerder is nog dat hij je handdoeken warm maakt. Het is heerlijk om na het douchen een warme handdoek om je heen te kunnen slaan, zeker in de winter. Vroeger was zo’n designradiator weggelegd voor degenen die zich een zeer luxe en grote badkamer kon veroorloven, maar dat is niet meer zo. Ook in piepkleine badkamers vindt je dit luxe apparaat terug.

Designradiator in elk vertrek

In de badkamer ken je de designradiator dus wel, maar je ziet hem ook steeds meer in de andere kamers van een huis. Hadden we vroeger de niet te missen verwarming, die er overal hetzelfde uitzag, nu heb je een ruime keuze uit radiators. Het mooie van een designradiator is dat hij ook prima in kleine ruimtes past want hij kan ook in de lengte worden opgehangen. Bovendien maakt het qua warmte echt niet uit of je een gewone radiator hebt of eentje met een hip design.

Een ruime keuze

Een designradiator wordt meestal van staal gemaakt, maar je hebt ze ook van aluminium. Deze radiatoren worden snel warm. Je hebt ook radiatoren die super snel warm worden zodat een koud vertrek gauw aangenaam aanvoelt. In het uiterlijk van een designradiator is onnoemelijk veel verschil. Zo heb je bijvoorbeeld radiators met ronde buizen in plaats van rechte. De buizen kunnen ook een geheel vormen waardoor ze eruit zien als een spiraal. Omdat radiatoren meestal echte blikvangers zijn is het goed om nauwkeurig te bepalen wat er past bij het interieur van jouw keuze.

Even praktisch

Natuurlijk moet de designradiator mooi zijn, maar het oorspronkelijke doel is toch echt het verwarmen van badkamer of woonkamer. Dit moet daarom ook meewegen in je keuze. Voor een groot vertrek heb je dus een grotere radiator nodig die meer aankan als het gaat om het verwarmen. In prijs zijn er ook nogal wat verschillen. Je kunt redelijk goedkoop al een designradiator krijgen, maar het kan ook behoorlijk in de papieren lopen. Laat je daarom goed informeren over de mogelijkheden en bepaal zelf ook van te voren goed wat je ongeveer wilt. Natuurlijk is het genieten als de verwarming eenmaal in je badkamer of woonkamer hangt. Zeker als je dan weer die warme handdoek om je heen slaat.