Bedrijfsafval, hoe ga je ermee om?

Binnen zowel grote als kleine bedrijven ontstaat er afval. Waar je thuis gewoon  een vuilniszak in de prullenbak kunt doen om al het vuil te verzamelen, gaat dat bij een bedrijf net iets anders. Er zijn verschillende soorten bedrijfsafval. Al dit afval moet ook op een goede manier gedeponeerd worden. Een container is bij bedrijven dan ook vaak op zijn plek. Heeft u een bedrijf en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het bedrijfsafval dat binnen uw bedrijf ontstaat? Voor alle informatie over bedrijfsafval en het opruimen hiervan leest u snel verder.

Verschillende soorten bedrijfsafval

Elk bedrijf is anders en heeft dan ook te maken met ander soort bedrijfsafval. Zo kan het zijn dat er binnen een bedrijf veel papier en karton ontstaat dat weggegooid moet worden. Het handigst én het beste is dan om het afval te scheiden. Dit doet u door een rolcontainer te huren speciaal voor dit soort afval. Wanneer de container dan weer wordt opgehaald kan het afval dat er in zit gerecycled worden. Handig en goed voor het milieu dus! Naast papier kan er binnen een bedrijf ook organisch afval, glazen flessen en het standaard restafval ontstaan. Het scheiden van de verschillende bedrijfsafval doe je door voor verschillende containers te gaan. De hoeveelheid bedrijfsafval en de grootte van de container die nodig zijn, liggen aan de grootte van de onderneming. Binnen klein bedrijf ontstaat over het algemeen veel minder afval dan bij een bedrijf met een hoop medewerkers. Daarnaast telt ook de branche mee.

Een rolcontainer huren voor bedrijfsafval

Nu hebben we het steeds over een container, maar waar haal je zo een container voor bedrijfsafval vandaan? Zo een container kunt u online gemakkelijk huren. Zoals hierboven al te lezen is, kan er voor allerlei verschillende soorten bedrijfsafval een container gehuurd worden.  Rolcontainers voor bedrijven zijn in verschillende formaten te huur. Zo kan er een kleine container gehuurd worden of juist een hele grote waar ruimte voor vrij gemaakt moet worden. Ook kan er bij het bestellen van een container aangegeven worden hoe vaak de container geleegd moet worden. Door een vuilniswagen wordt de container geleegd, zodat het afval gerecycled kan worden en er nieuw afval gedeponeerd kan worden. Als de container(s) die u heeft gehuurd snel vol raakt, kan er voor gekozen worden om de container twee keer in de week te laten legen. Raakt het niet zo snel vol? Ook geen probleem!

Bedrijfsafval zelf scheiden

Zelf kunt u natuurlijk ook gewoon letten op het scheiden van afval. Door afval te scheiden geven we materialen een zogenoemde tweede kans. Er kan dan nog iets gedaan worden met het afval. Door afval te scheiden verbeteren we het milieu. Door te kiezen voor het huren van een container kun je echter (zonder al te veel moeite) afval scheiden.