Tuinplagen bestrijden op 5 manieren

Ongedierte in de tuin hebben is natuurlijk ontzettend vervelend, niemand zit hier dan ook op te wachten. Ze maken alle bladeren kapot en het is altijd weer een hoop gedoe om ze uit je tuin te krijgen. Gelukkig komen er steeds betere middeltjes en methodes op de markt waarmee jij ook voor eens en voor altijd van die tuinplagen af kan komen. Je kunt bijvoorbeeld lieveheersbeestjes kopen, de natuurlijke vijand van veel ongedierte. We hebben voor jou de beste tips verzameld en op een rijtje gezet, zo weet jij ook wat je kunt doen om tuinplagen te bestrijden!

  1. Je kunt bladluizen heel op een makkelijke manier weghalen, je hoeft alleen maar water te gebruiken. Zet je planten buiten neer en pak de tuinslang. Goed doorspoelen en het water direct op het blad laten komen. Je kan de plant even op een verhoging leggen, zo komen ze luizen er niet weer gelijk op. De luizen vinden kou nu niet bepaald fijn en als je dit vaak doet dan is dit een prima afschrikmiddel, helaas zullen ze hierdoor wel blijven terugkeren.
  2. De meest bekende variant die je kunt gebruiken om van de luizen af te komen is om een spuit te gebruiken met water en afwasmiddel. Het duurt wel een paar dagen voordat het helemaal werkt, echter is het niet helemaal veilig. Het kan schade aanrichten aan die mooie plantjes bij jou in de tuin.
  3. De meest natuurvriendelijke manier van bladluizen bestrijden is om hiervoor lieveheersbeestjes te gebruiken, deze kun je bestellen bij meerdere webshops. De lieveheersbeestjes zijn de natuurlijke vijand van deze insecten en zullen ze op een milieuvriendelijke manier laten verdwijnen.
  4. Een aftreksel van tabak in water is een bijzonder maar goedwerkend middel. Kook een handje tabak in water en laat dit ruimschoots los over de planten. Lekker ruiken doet het niet maar het werkt wel weer goed. Plus, na een tijdje is de geur echt wel weer weg.
  5. Ook effectief is om ui in water te leggen. Leg enkele uien een dag in water en brengt dit goedje aan bij de getroffen planten. Dit middel is niet alleen geschikt voor bladluis, andere insecten die de plant kapot maken zullen namelijk ook wegblijven van je tuintje.

Dit zijn echt de beste tips die je maar kunt proberen als jouw tuin getroffen is door ongedierte. Mocht je er nu echt ziek van worden dan kan je natuurlijk ook altijd nog een professioneel bedrijf inschakelen die het probleem voor je oplost, echter zal je hiervoor wel een stuk meer moeten betalen. Het belangrijkste is het hebben van geduld, je zal altijd even moeten wachten voordat de gebruikte methodes effect zullen hebben op de planten. Voor je het weet is je tuin weer helemaal luisvrij. Zo kan je zonder problemen ook weer van je tuin genieten.