Bloggers, wat zijn hun taken en kan je beroemd worden?

Je hebt geen idee hoe iets werkt of hoe je iets aanbrengt dus je zoekt het op in de zoekmachine Google. Via Google kom je op een website waar een recensie staat met een uitleg over hoe iemand het gebruikt het en wat hij of zij ervan vond. Dit noem je een blog en deze wordt gemaakt door Nederlandse bloggers. Maar waar kan een blog allemaal over gaan en wie zitten erachter die blogs. Het antwoord vindt je in deze blog over bloggen.

Wat is bloggen

Dit is waarschijnlijk de eerste vraag waar je aan denkt als je het woord bloggen dekt. Bloggen is het schrijven van een artikel met hierin informatie en uitleg over een product. Iedereen kan dit doen alleen is niet iedereen even goed.  Een blogger moet goed kunnen schrijven en het helpt meestal al erg als je een passie hebt om te schijven. Ook is het handig dat je een goede spelling hebt want niemand zit te wachten op een blog vol fouten. Een blog hoeft niet per se over een product te zijn. Het kan ook gaan over een restaurant waar je gegeten hebt of over een stad waar je heen bent geweest. In een blog wordt ook vaak een mening gegeven van de blogger zelf. Dit noemen we een review. Vaak als meiden gaan bloggen gaat het over make up en andere meiden activiteiten.

Voordelen van bloggers

Nederlandse bloggers

Een beetje goede blogger wordt gezien en gelezen door grotere bedrijven. Sommige bedrijven zien dit als een weg om hun product bekender te maken. Het bedrijf stuurt een product toe naar de blogger en de blogger schrijft hier dan een blog over.  Ook kunnen bloggers geld verdienen door te bloggen maar hiervoor zal je heel bekend moeten zijn. Toch blijft de meest gebruikte betaalmethode door middel van het geven van spullen en diensten.

 

Bekende bloggers

Veel bekende bloggers vloggen ook op YouTube. Dit is bijna hetzelfde alleen film je dan wat je doet en van plan bent in plaats van schrijven. Denk aan Nikki de Jager van Nikki tutorials.  Doordat Nikki aan het bloggen en vloggen was over haar passie is zij ontdekt en is ze nu wereldwijd bekend. Ze heeft verschillende Celeberty’s op mogen maken waaronder de bekende realityster Kim Kardashian West. Ook Anna Nooshin is een bekende Nederlandse blogster en vlogster.  Als blogger kan je dus veel bereiken als je dat wilt. Het is ideaal als je van schrijven houdt en wie weet ben jij de nieuwe Anna of Nikki!